Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетверг, 18.04.2024, 20:59

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2021 » Февраль » 16 » Як перевірити якість харчових продуктів в домашніх умовах?
20:50
Як перевірити якість харчових продуктів в домашніх умовах?

В рамках тиждня хімії та основ здоров’я  учні 10-А класу  провели урок – дослідження «Як перевірити якість харчових продуктів в домашніх умовах?» Ця тема є дуже актуальною, адже  від якості   продуктів харчування  залежить наше здоров’я.   В останні роки асортимент продуктів  харчування   значно  розширився, з’явилися нові торгові марки,  зросли об’єми виробництва, тому необхідно бути дуже обережними при їх  купівлі. Як визначити якість продуктів? Це турбує кожного споживача.  На уроці учні дізналися, що визначити якість продуктів можна органолептичними та лабораторними методами. Лабораторні  дослідження – гарантія якості та безпеки. Та якщо людина не має коштів та можливості для  лабораторного дослідження якості продуктів харчування, а особливо, молочнокислих, м’ясних, яєць, рибних, чаю,   можна скористатися простими способами  визначення   якості  продуктів  в  домашніх   умовах.  Це не забере багато часу та коштів. Проте,  принаймні,   на  50%  будемо впевнені,  які продукти споживаємо.
На уроці учні практично дослідили вміст крохмалю у молочних, макаронних та ковбасних виробах, майонезі. За допомогою презентації ознайомилися, як можна визначити в домашніх умовах якість м’яса, риби, сиру, молока, яєць, чаю, меду, масла. Досліджені продукти харчування, такими простими методами, заставляють  задуматися: які продукти варто споживати? Яким продуктам харчування слід надати перевагу? 
Наприкінці уроку – дослідження  учні дійшли до висновку, що треба бути   обачними при купівлі продуктів харчування.  Не потрібно вестися    на низьку чи високу ціну, а необхідно звертати увагу на якість продукту, а саме на: запах, колір, зовнішній вигляд, термін придатності, дату виготовлення, упаковку і інші показники.  Потрібно завжди пам’ятати,   що від того,  чим  харчуємось, залежить  здоров’я,  як зараз,  так і в майбутньому.

 

Просмотров: 316 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz