Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 10.05.2024, 12:01

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2021 » Сентябрь » 1 » День Знань у Нікольській гімназії «Софія»
16:15
День Знань у Нікольській гімназії «Софія»

1 вересня — особливий день у житті кожного гімназиста. День, з якого починається дорога в майбутнє для кожної людини.

Свято першого дзвоника об’єднало педагогів, батьків, учнів, гостей Нікольської гімназії «Софія» у дружню родину. День знань – справжнє всенародне свято мудрості, доброти й людяності, тому й відсвяткували його в гімназії по-особливому.

О 8.00 у гості до гімназистів завітала казка-п’єса «Першовересень у країні сонячних зайчиків». Де-не-десь у сонячному царстві жили собі щасливі родини сонячних зайчиків. Їхній ранок починався саме тоді, коли на небі з’являлося веселе, яскраве Сонечко. Усміхнене, привітне Сонечко запальним танком розпочало казку про те, як «сонячні зайчики»-першокласники та їхні батьки вирушили до Країни Знань. Матусі та татусі хвилюються дуже, бо  дітлахи 1 вересня стануть першокласниками. Свої хвилювання мами «сонячних зайчиків» замінили танком, в який вклали душу й серце, особливу материнську любов. «Сонячні зайчики» – сонця це діти. Почули голоси матусь та татусів - прокинулися. Поспішають навчатися. Чепурні, веселі, галасливі дітлахи  вірші розповідали й танцювали, дарували посмішки всім навколо. Дружна гімназійна родина гучними оплесками прийняла у свої обійми першокласників, таких красивих, радісних, схвильованих. Одинадцятикласники та їхні батьки підготували «сонячним зайчикам» подарунки на згадку про цей день.

А яке ж свято без привітань! Зі святом гімназистів від усього серця привітали директор Вікторія Володимирівна Швечикова, заступник директора з навчально-виховної роботи Зоя Олександрівна Ворожеєва та почесний гість - секретар Нікольської селищної ради Михайло Володимирович Павлишин. Михайло Володимирович від Нікольської селищної ради  вручив директору сертифікат на 20000 гривень на купівлю обладнання для перших класів, які навчаються за програмою “Нова українська школа”.

Кульмінацією казки-п’єси став хор дзвіночків у виконанні «сонячних зайчиків»-першокласників та їхніх старших друзів – гімназистів одинадцятих класів. По-особливому звучали вони в перший день навчання,  символізуючи відкриття нової осяйної дороги – дороги до знань, до нових звершень.

Продовжився День знань у гімназії весело й пізнавально. Учням 2 – 4-х класів було запропоновано взяти участь у квест-грі «Незалежності 30 років». Кожна команда мала пройти 6 станцій: «Україна єдина», «Славетні українці», «Змагання – шлях до звершень», «Квітуча моя Україна», «Україна- перлина Європи», «Спорт –дорівнює здоров’я», -  продемонструвавши свої знання, спостережливість, логіку, силу та спритність.  Наприкінці усі команди квест-гри отримали кошики з гостинцями та грамоти, а ще зробили світлини на згадку про цей день та, за допомогою батьків, влаштували пікніки.

Після квесту  учня 2-А та 4-Б класів завітали  до Будинку дитячої творчості на День відкритих дверей. Там познайомилися з роботою гуртків, поспілкувалися з їхніми керівниками.

На учнів 5 – 11 класів чекали перші тематичні уроки. Цьогоріч вони були присвячені 30-річчю Незалежності України, Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У кожного класу форми проведення уроків різнилися: уроки державності «Шлях до Незалежності», квести: «30 років Незалежності», «З Україною в серці», «Україна починається з тебе!»,  еколокація «Ми щасливе майбутнє України», міні-подорож стежками рідного краю «Моя країна починається тут» тощо. Гімназисти не тільки поглибили знання про свою країну, а й поділилися спогадами про літо.

Свято добігло кінця, а навчальний рік тільки починається! Хай же він буде яскравим, плідним, незабутнім

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 221 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Сентябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz