Главная | Регистрация | Вход | RSSСуббота, 20.04.2024, 10:00

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2020 » Май » 7 » Інформаційно-бібліотечний медіа центр повідомляє:
19:01
Інформаційно-бібліотечний медіа центр повідомляє:

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України.

Друга світова війна йде у далеке минуле. Все менше залишається тих, хто брав участь у цій війні. Книги про війну – духовне продовження реальних подій – виступають як хранителі пам'яті поколінь.

Тема Другої Світової війни – незвичайна тема... Незвичайна тому, що написано про війну так багато, що не вистачить цілої книги, якщо згадувати одні тільки назви творів. Незвичайна тому, що ніколи не перестане хвилювати людей, ятрячи старі рани і душу болем серця. Незвичайна тому, що пам’ять і історія в ній злилися воєдино. 

Події тієї жахливої війни знайшли свій відбиток у творчості багатьох письменників, особливо тих, хто був на фронті та чиє дитинство і юність опалила війна. З 1941 р. 440 літераторів стали на захист свободи нашої Батьківщини. Серед них О. Довженко, Ю. Збанацький, А. Малишко, П. Тичина, О. Гончар, Г. Тютюнник, Л. Костенко, О. Коломієць та багато інших. Полум’яні слова, які виходили з-під їхнього пера, були могутньою зброєю.

Звертаються до теми війни і сучасні письменники, показуючи важку долю людей, складні та трагічні колізії їхнього життя, породжені війною. Ще тридцять років тому таке було годі й уявити. Але нині письменники намагаються це надолужити. І їм це вдається. Ціле сузір’я якісних історичних романів — вагоме тому підтвердження.

Медіа центр гімназії “Софія” пропонує вашій увазі віртуальний бібліографічний огляд літератури “Пам'ять про війну нам книга оживляє”, яка змусить читача замислитися та по-новому відчути трагедію війни.

https://drive.google.com/file/d/1GFjp-kTvraS5JJhW0Jm965gLI-xLDwqL/view?usp=sharing

Ці книги - про подвиги, про смерть, любов і надію, про горе і радість, про бажання жити і самопожертву заради інших - словом, про те, якою була ця війна насправді, і чим довелося за неї заплатити.

Все далі відходять грізні важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя, захистив рідну землю від ворогів.

 

Просмотров: 304 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Май 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz