Главная | Регистрация | Вход | RSSВторник, 23.04.2024, 21:10

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2021 » Февраль » 22 » Інтегрований урок «Дихання. Горіння. Трикутник вогню»
19:09
Інтегрований урок «Дихання. Горіння. Трикутник вогню»

 В рамках тижня хімії та основ здоров’я  для  учнів 7-А та 7-б класу було проведено інтегрований урок з теми «Дихання. Горіння. Трикутник вогню», на якому вони ще раз впевнилися,  в тому що кисень – це речовина, навколо якої обертається все на Землі.
Невеличкий екскурс в історію нагадав учням про значення процесу горіння в житті людини, його  плюси та мінуси. Особливо чітко негативне значення горіння учні побачили, підібравши асоціації до слова «пожежа». Відповідаючи на питання вікторини про умови, наслідки та способи боротьби з пожежами учні довели свою обізнаність в цьому питанні. Тому легко змоги порівняти  процеси горіння та повільного окиснення, склавши порівняльну таблицю та процеси дихання та горіння, склавши діаграму Венна. А ще  зрозуміли, в чому особливість вибуху та які речовини називаються оксиліквітами. 
Пригадали учні і про відповідне маркування, яке  попереджує   людину про небезпеку (знаки «Небезпечно!», «Вибухонебезпечно!», «Воненебезпечно!» тощо). Заслухавши віршовані поради самовпевненого хлопчика Мишка, учні зрозуміли, як потрібно чинити в тому чи іншому випадку, якщо маємо справу з небезпечними речовинами.
Пригадали учні і про речовини, які не горять, і про умови  горіння, розмістивши певні об’єкти у вершини «трикутника вогню», і про правила евакуації зі школи у разі пожежі.
Наприкінці уроку учні дійшли висновку, що кисень відіграє особливу роль в природі. Він одночасно виступає і як руйнівник, і як будівельник. Все залежить від того, який процес за участю кисню відбувається.  І щоб кисень не був руйнівником в руках людини, потрібно дотримуватися правил пожежної безпеки.

 

Просмотров: 176 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz