Главная | Регистрация | Вход | RSSСуббота, 27.04.2024, 04:14

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2021 » Апрель » 2 » Як підвищити самооцінку
20:10
Як підвищити самооцінку

Cьогодні на виховній годині ми говорили про підвищення рівня самооцінки. Самооцінка - це оцінка людиною самого себе: своїх якостей, можливостей, здібностей, особливостей своєї діяльності. Самооцінка формується в єдності двох чинників: знання людини про себе і того, як вона сприймає і оцінює ці знання. Самооцінка може бути правильною або помилковою, вищою або нижчою, стійкою або нестійкою. Відмінною рисою адекватної самооцінки є диференційована самооцінка: людина чітко усвідомлює і виділяє ті сфери життя, в яких вона сильна, може досягти високих результатів, і ті, де можливості її обмежені. Рівень самооцінки впливає на всі вчинки людини. Найчастіше самооцінка особистості буває занижена, тобто реальні можливості людини вище, ніж уявлення людини про свої можливості.

Ми всі про щось мріємо, в кожного з нас багато своїх бажань. Проте «подумав і забув» та чітко сформульоване та візуалізоване бажання – це різні речі, допоможе в цьому Карта бажань. Якщо ви вважаєте, що Карта бажань – це плакат з хаотично наклеєними вирізками з журналів, то помиляєтеся. Карта бажань – це всі ваші мрії, зібрані в одному місці. Те, що на цю мить є недосяжним, вже за короткий проміжок часу може стати реальністю. Але треба  пам’ятати, під лежачий камінь вода не тече. Карта бажань – це лише перший крок до втілення мрій, після неї починається щоденна праця над їх втіленням, а також планування, рішучі дії та прийняття важливих рішень.

Нам усім потрібно розуміти, що кожен з нас - унікальна особистість, з величезними можливостями, з величезним потенціалом. По мірі того як наша самооцінка буде рости, наші справжні здібності будуть розкриватися.

                                                                                                                                                                                Безручко Марія, Заровна Ірина

 

Просмотров: 192 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Апрель 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz