Главная | Регистрация | Вход | RSSВоскресенье, 19.05.2024, 10:34

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2022 » Октябрь » 12 » Поради психолога для батьків "Адаптація гімназиста 5 класу НУШ"
16:34
Поради психолога для батьків "Адаптація гімназиста 5 класу НУШ"

У процесі навчання у школі дитина проходить через ті чи інші кризові етапи, кожний із яких має свою специфіку, свої проблеми, що потребують особливої уваги педагогів, батьків та психологічної служби навчального закладу.

З певними етапами адаптаційного процесу зіштовхуються і наші п’ятикласники . Учні адаптуються до нових умов навчання так само складно, як і під час вступу до школи. Особливі труднощі у пристосуванні  переживають ті діти, які до п’ятого класу перейшли з іншої школи, а інколи — з іншого населеного пункту.

Поява декількох учителів-«предметників» із різними вимогами, характерами, стилем викладання є для них очевидним показником дорослішання.

Для успішної адаптації учнів 5-х класів Нікольської гімназії «Софія» до навчання в основній ланці гімназії сприяє цілеспрямована координація дій учителів, батьків, адміністрації гімназії і, звичайно, психологічної служби.

РЕКОМЕНДАЦІЇ БАТЬКАМ:

  • Дбайте про безпеку дитини, де б вона не була!
  • Надихайте дитину на розповідь про свої справи. Не обмежуйте свій інтерес звичайним питанням на зразок: «Як минув твій день?» Щотижня обирайте час, вільний від домашніх справ, і уважно розмовляйте з дитиною. Запам’ятовуйте імена, події, деталі, про які дитина повідомляє вам, використовуйте їх надалі для того, щоб починати бесіди.
  • Регулярно розмовляйте з учителями вашої дитини про її успішність, поводження та взаємини з іншими дітьми. Навіть якщо немає особливих приводів, для занепокоєння, консультуйтеся з учителем не рідше, ніж раз на місяць.
  • Знайте програму й особливості гімназії, де вчиться ваша дитина. Відвідуйте всі заходи й зустрічі, організовані батьківським комітетом і педагогічним колективом. Використовуйте будь-які можливості дізнатися, як ваша дитина навчається і як її навчають.
  • Допомагайте дитині виконувати домашні завдання, але не робіть їх самі. Установіть спеціальний час для виконання домашнього завдання і стежте за виконанням цих настанов, що допоможе вам сформувати позитивне ставлення до навчання.
  • Допоможіть дитині відчути інтерес до того, що викладають у гімназії. З’ясуйте, що взагалі цікавить вашу дитину, а потім установіть зв'язок між її інтересами й предметами, що вивчають у закладі.
  • Особливі зусилля докладайте для того, щоб підтримувати спокійну й стабільну атмосферу вдома, коли в гімназійному житті дитини відбуваються зміни.
  • За будь–якої можливості намагайтеся уникнути значних змін  або порушень у домашній атмосфері протягом першого півріччя. Спокій домашнього життя  дитини допомагає їй ефективніше розв’язувати проблеми в гімназії.

Практичний психолог гімназії

                                                                                                                                                                Ірина Володимирівна

                  

Просмотров: 91 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Октябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz