Главная | Регистрация | Вход | RSSВоскресенье, 19.05.2024, 13:54

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2022 » Октябрь » 13 » Свята, які припадають на 14 жовтня в Україні
15:13
Свята, які припадають на 14 жовтня в Україні

У нашої ДЕРЖАВИ славна історія та великі герої. Під покровом Пресвятої Богородиці українське козацтво здобувало волю та свободу для нашої Батьківщини, а Українська повстанська армія, в часи Другої світової війни, захищала та відстоювала національні інтереси та боролась за Незалежність України. 
Ми завжди боронили свої кордони від ворогів, боронимо їх і зараз. Наші захисники та захисниці стояли та стоять на захисті суверенітету України.
Тож у цей день вшануймо наших славних предків – козаків, наших воїнів та наших захисників та захисниць. Нехай буде мир та спокій в домівках кожної української родини!

Письменник і політичний діяч Володимир Винниченко колись сказав, що українську історію не можна читати без брому, тобто заспокійливого. І справді, на долю України випало чимало випробувань та страждань. Проте наша держава відбулася як незалежна завдяки успішним битвам і військовим кампаніям, які точно варто пам’ятати.

 Шановні учні,  радимо цього дня  переглянути відеоролик з реп-текстом від ТНМК «Історія України за 5 хвилин»:

Влаштуйте сімейний кінозал і  перегляньте серію «Пригоди Котигорошка та його друзів». Герой української казки Котигорошко — не лише сильний, а й відчайдушно сміливий і веселий. Та часом для перемоги замало самих м’язів, потрібен ще й гострий розум і сила характеру — саме про це мультфільм «Микита Кожум’яка». Це анімаційне фентезі — продовження відомої історії про могутнього Кирила Кожум’яку, тільки тут героєм стає його син Микита, який має врятувати світ від ненажери Змія.

Спогади тих, хто зі зброєю в руках боровся за незалежність України, можна почути у відеопроєкті «Голоси УПА» на сторінках Українського інституту національної пам'яті та Центру досліджень визвольного руху у соцмережах. Відеосвідчення зібрані командою ЦДВР у різний час та надані для Архіву усної історії Українського інституту національної пам’яті.

 

Більш детально познайомитеся тут: http://file:///C:/Users/TDH/Downloads/TZIXl1665133718gXlVG.pdf

Просмотров: 85 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Октябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz