Главная | Регистрация | Вход | RSSЧетверг, 25.04.2024, 01:25

Е-щоденник
ЗНО
Нац.-патр.вих.
Меню сайту
Небезпечні знахідк
Досвід гімназії
Атестація гімназії
Главная » 2021 » Март » 30 » Всеукраїнська гра «Джура»
17:48
Всеукраїнська гра «Джура»

"Кожен, хто хоч раз спробував себе у "Джурі" напевно вже ніколи не зможе зупинитися. Спочатку - це просто робота, пізніше - хобі, а далі - стан душі та стиль життя!»

Хочеться із цих прекрасних слів почати дану статтю. Адже в гімназії «Софія» будь-яка робота стає стилем життя і ми пишаємося, що можемо долучитися до Всеукраїнської гри «Джура». Цього року, не дивлячись на карантинні обмеження, ми продовжуємо і розширюємо нашу діяльність в напрямі національно – патріотичного виховання, в частині гри «Джура» з дотриманням обмежень і з урахуванням вимог он-лайн формату!

В гімназії  працюють всі три ланки учнів-джур: молодша вікова група  - рій «Розумаки» під керівництвом талановитої, досвідченої Вікторії Георгіївни Засядьвовк; середня група, рій «Ратиборці-молодші», якими опікується креативна та завзята Яна Василівна Сугоняк; старша вікова група, рій  «Ратиборець», з яким разом протягом декількох років творча і весела Валентина Миколаївна Ушмодіна.

Серед цікавих змін цього року є дуже важливі! З наших роїв ми створили курінь ім. Миколи Яблонського (місцевого героя – захисника, що ціною власного життя виборював суверенітет України і загинув у 2016 році в Новоайдарському районі), зареєстрували курінь у Всеукраїнському реєстрі куренів.

Відповідно до вимог роботи куреня, у нас з’явився виховник -  Шемигон Даниїл Сергійович, випускник Нікольської гімназії «Софія» - 2020, курсант І курсу ДЮІ, МВС України, учасник рою «Ратиборець» Нікольської гімназії «Софія» 2017-2020 р.р. Виховник виконує важливу функцію в процесі підготовки роїв до конкурсу  - налаштовує команду на потрібний лад, тренує «джуровців» в частині виконання стройових команд та марширування, власними  вчинками та життєвими принципами демонструє відданість Батьківщині та національним ідеалам.

«Джура» - особлива  форма позакласної роботи  з патріотичного   та морально-етичного виховання дітей, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в гімназії  спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола і являє собою добровільне об'єднання дітей для виконання завдань гри. 

Вже багато років учні гімназії «Софія» із задоволенням беруть участь в цій грі, тому що це чудова можливість отримати фізичне, соціальне, розумове та духовне виховання на основі козацьких морально-світоглядних цінностей; навчитися вшануванню геройського чину борців за незалежність Української держави; мотивує до формування серед молоді засад здорового способу   життя  засобами  туризму, спорту, патріотичного виховання; популяризує серед молоді військово-прикладні види спорту, активні способи дозвілля.

Ми взяли участь в обласному он-лайн турі гри «Джура - 2021», на результати ми ще чекаємо, але подякувати всім причетним хочемо вже зараз!

В умовах капітального ремонту нашої рідної гімназії, дякуємо за надані приміщення для репетицій та відео зйомки керівникам дитячого садочку «Сонечко», Нікольської ЗОШ № 1, ДЮСШ, БДТ, РБК. Швечиковій Вікторії Володимирівні за всебічну підтримку команд, колегам: Засядьвовк В.Г., Сугоняк Я.В., Ушмодіній В.М., Зливка Н.В.  за творчий підхід та завзятість у підготовці команд. Чапні В.М., Степанченко О.В., Шемигону Д. за витрачений час та набуті «джуровцями» навички марширування!

І, звичайно, нашим любим «джурикам», маленьким і великим, дякуємо за вашу відданість, стійкість, миттєву реакцію творчій підхід! Особлива подяка ройовим: Єгору Смирнову, Костянтину Хтомінському, Іллі Васильджагазу!

Разом ми робимо важливу справу – виховуємо прогресивне свідоме покоління патріотів! 

 

 

 

Просмотров: 210 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Е-School
Захист прав дитини
-->
Поради психолога
Інклюзивна освіта
«Гаряча» лінія
EU портал
Календар
«  Март 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright Volodarsk-zosh2 © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz